Konu: Sayfa İçi Stil ve JavaScript Kodları  (Okunma sayısı 633 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

14 Mayıs 2014, 00:43
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

Arkadaşlar bu kodların bir kısmını SPortal da kullanıyorum.Diğerleri de index.template.php dosyasında yer alıyor.Anlatıldığı gibi bu kodları harici bir dosyadan nasıl çağırabilirim.Teşekkürler.


Sayfa İçi Stil ve JavaScript Kodları
Css ve Js kodları html dosyası içerisinde yer almamalıdır. Bu kodlar harici bir dosyadan çağırılmalıdır. Böylelikle hem w3 standartlarına uygun bir kodlama yapmış olursunuz, hem de kodlar üzerinde daha rahat değişiklikler yapabilirsiniz.
Sayfa İçi Stil ve JavaScript Kodları detay bölümünde listelenmiştir. Detay
Hiçbir iç stil kodu kullanılmamış.

    JS Dosyaları - Toplam 10
 
Kod: [Seç]
1-
<!-- // --><![CDATA[ var smf_theme_url = "http://www.igo8navigation.com/Themes/HabboArtv1"; var smf_default_theme_url = "http://www.igo8navigation.com/Themes/default"; var smf_images_url = "http://www.igo8navigation.com/Themes/HabboArtv1/images"; var smf_scripturl = "http://www.igo8navigation.com/index.php?PHPSESSID=9q2eumv7ugle8aepnfj0qnuri0&amp;"; var smf_iso_case_folding = false; var smf_charset = "UTF-8"; var ajax_notification_text = "Loading..."; var ajax_notification_cancel_text = "Cancel"; // ]]>

2-
<!-- // --><![CDATA[ var sp_images_url = "http://www.igo8navigation.com/Themes/HabboArtv1/images/sp"; function sp_collapseBlock(id) { mode = document.getElementById("sp_block_" + id).style.display == "" ? 0 : 1; document.cookie = "sp_block_" + id + "=" + (mode ? 0 : 1); document.getElementById("sp_collapse_" + id).src = smf_images_url + (mode ? "/collapse.gif?fin20" : "/expand.gif?fin20"); document.getElementById("sp_block_" + id).style.display = mode ? "" : "none"; } var window_oldSPImageOnload = window.onload; window.onload = sp_image_resize; // ]]>

3-
tapatalkDetect()

4-
 (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-7714934-1', 'igo8navigation.com'); ga('send', 'pageview');

5-
 var UWA = {hosts:{"uwa":"http://uwa.netvibes.com","exposition":"http://uwa.netvibes.com"}}, UWA_ASYNC = UWA_ASYNC || []; UWA_ASYNC.push({url: "http://uwa.netvibes.com/apps/multifeed.php?provider=miso& url=http%3A%2F%2Favatars.netvibes.com%2Fmultifeed%2F579549&amp;title=Forumigo8navigation",options:{"title":"Forumigo8navigation","color":"blue","height":"1200","buildHeader":true,"displayHeader":false}}); (function () { var a = document.getElementsByTagName("script"), b = a[a.length - 1] || document.body.lastChild, c = b.parentNode, d = document.createElement("script"), e = document.createElement("div"); e.id = "UWA_ASYNC"; d.type = "text/javascript"; d.async = true; d.src = ("https:" == document.location.protocol ? "https://" : "http://") + UWA.hosts.uwa.split("://")[1] + "/lib/c/UWA/js/UWA_Embedded.js?v=1.3.RC4"; c.insertBefore(d, b); c.insertBefore(e, b) })();

6-
 <!-- var TabbedPanels3 = new Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels3"); Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels3"); //-->

7-
document.write(unescape("%3Cscript src=%27http://s10.histats.com/js15.js%27 type=%27text/javascript%27%3E%3C/script%3E"));

8-
 try {Histats.start(1,1394858,4,408,320,70,"00011111"); Histats.track_hits();} catch(err){};

9-
var yaParams = {/*Ziyaret parametreleri burada*/};

10-
(function (d, w, c) { (w[c] = w[c] || []).push(function() { try { w.yaCounter15866329 = new Ya.Metrika({id:15866329, webvisor:true, clickmap:true, trackLinks:true, accurateTrackBounce:true, trackHash:true,params:window.yaParams||{ }}); } catch(e) { } }); var n = d.getElementsByTagName("script")[0], s = d.createElement("script"), f = function () { n.parentNode.insertBefore(s, n); }; s.type = "text/javascript"; s.async = true; s.src = (d.location.protocol == "https:" ? "https:" : "http:") + "//mc.yandex.ru/metrika/watch.js"; if (w.opera == "[object Opera]") { d.addEventListener("DOMContentLoaded", f, false); } else { f(); } })(document, window, "yandex_metrika_callbacks");


14 Mayıs 2014, 03:58
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Bir fikrim yok. Yaparsam bir konu açar paylaşırım.


14 Mayıs 2014, 12:19
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

Bir fikrim yok. Yaparsam bir konu açar paylaşırım.

"iframe" ile denedim ama scriptler çalışmadı.


14 Mayıs 2014, 18:49
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

Bu kodları script dosyasına kaydedip çağırabildim.

Örneğin aşağıda ki kodu "tabbedPanels3.js" adında bir dosya açıp kaydettim.Ve script klasörüne attım.

Kod: [Seç]
var TabbedPanels3 = new Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels3"); Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels3");
Sonra index.template.php dosyasına aşağıda ki kodu kaydettim.

Kod: [Seç]
<script type="text/javascript" src="', $settings['default_theme_url'], '/scripts/tabbedPanels3.js" ></script>


14 Mayıs 2014, 18:52
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

O şekilde çalıştı ise söz konusu kodu mevcut js dosyalarından birinin içerisine atıp çalıştırabilirseniz daha iyi olur. Çağrılan js dosyalarının sayısı arttıkça seo puanınız düşecektir.


14 Mayıs 2014, 19:01
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

O şekilde çalıştı ise söz konusu kodu mevcut js dosyalarından birinin içerisine atıp çalıştırabilirseniz daha iyi olur. Çağrılan js dosyalarının sayısı arttıkça seo puanınız düşecektir.

Kodların originali aslında bu şekildedir.

Kod: [Seç]
<script type="text/javascript">
<!--
var TabbedPanels = new Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels9");
Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels9");
//-->
</script>

Bu kodu .js dosyası olarak kaydederken şu şekilde kaydediyoruz.Sonra index.template.php den çağırıyoruz.
Kod: [Seç]
var TabbedPanels = new Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels9");
Spry.Widget.TabbedPanels("TabbedPanels9");

Dediğinizi deneyeceğim teşekkürler.


14 Mayıs 2014, 19:45
Yanıtla #6
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

.js kodlarını aynı dosyada toplayınca kodlar çalışmıyor.Bunun bir yöntemi varmı?

« Son Düzenleme: 14 Mayıs 2014, 19:49 Gönderen: kimyaci »

15 Mayıs 2014, 19:22
Yanıtla #7
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

.js kodlarının birleştirilmesi ile ilgili bu şekilde bir açıklama yapılmış.Ben denedim ama olmadı.Yanlışmı yaptım bilmiyorum.Bu kodun çalışması mümkünmüdür sizce?

javascript dosyalarını birleştirme çözümü
  • ilk olarak yapmamız gerek js dosya yollarını bir araya toplamak( örn: http:siteadı.com/jsdosyam.js,http:siteadı.com/jsdosyam2.js gibi)
  • ve sonrasında bu dosya yollarını aşağıda ki kodda belirttiğim yerlere gireceksiniz
  • sonrasın da dosyamızı kaydet deyip .js uzantılı olarak kaydedeceğiz hepsi bu kadar aşağıdan gerekli koda ulaşabilirsiniz

js dosyalarını birleştirme kodu
Kod: [Seç]
function addJavascript(jsname) {var th = document.getElementsByTagName(‘head’)[0];var s = document.createElement(‘script’);s.setAttribute(‘type’,’text/javascript’);s.setAttribute(‘src’,jsname);th.appendChild(s);}addJavascript(‘js_dosya_adresimiz_1′);addJavascript(‘js_dosya_adresimiz_2′);addJavascript(‘js_dosya_adresimiz_2′);


15 Mayıs 2014, 21:06
Yanıtla #8
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle


15 Mayıs 2014, 21:24
Yanıtla #9
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

denemedim bir fikrim yok.

Bu sıkıntının çözümünü bir şekilde bulacağım.