Konu: Google Analytics Kodu Ekleme  (Okunma sayısı 642 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

13 Nisan 2014, 14:15
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

Arkadaşlar Google analytics kodunu siteye ekleyince Thema ayrıştırma hatası veriyor.
Kod: [Seç]
   <script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga');
  var pluginUrl =
 '//www.google-analytics.com/plugins/ga/inpage_linkid.js';
_gaq.push(['_require', 'inpage_linkid', pluginUrl]);
  ga('create', 'UA-49889xxx-x', 'igo8navigation.com');
  ga('require', 'linkid', 'linkid.js');
  ga('send', 'pageview');

</script>

Kodu aşağıda ki gibi düzenleyince hata vermiyor ama bu seferde kod çalışmıyor.Nasıl düzeltmek gerekir.
Kod: [Seç]
   <script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i[\'GoogleAnalyticsObject\']=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,\'script\',\'//www.google-analytics.com/analytics.js\',\'ga\');
  var pluginUrl =
 \'//www.google-analytics.com/plugins/ga/inpage_linkid.js\';
_gaq.push([\'_require\', \'inpage_linkid\', pluginUrl]);
  ga(\'create\', \'UA-49889xxx-x\', \'igo8navigation.com\');
  ga(\'require\', \'linkid\', \'linkid.js\');
  ga(\'send\', \'pageview\');

</script>


13 Nisan 2014, 14:41
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Portal kullanıyordunuz. Orjinal kodu html blok olarak eklerseniz sorun olmaz.
Alternatif olarak da tema dosyalarına eklemek için şunu kullanabilirsiniz. (Denemedim.)
Kod: [Seç]
   <script>
  (function(i,s,o,g,r,a,m){i[“GoogleAnalyticsObject“]=r;i[r]=i[r]||function(){
  (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o),
  m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m)
  })(window,document,“script“,“//www.google-analytics.com/analytics.js“,“ga“);
  var pluginUrl =
 “//www.google-analytics.com/plugins/ga/inpage_linkid.js“;
_gaq.push([“_require“, “inpage_linkid“, pluginUrl]);
  ga(“create“, “UA-49889xxx-x“, “igo8navigation.com“);
  ga(“require“, “linkid“, “linkid.js“);
  ga(“send“, “pageview“);

</script>

« Son Düzenleme: 13 Nisan 2014, 14:47 Gönderen: bolubeyi »

13 Nisan 2014, 15:37
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

Portal'a eklersek sadece portal sayfasına uğrayan ziyaretcileri sayar.Doğru bir sayım olmaz.Verdiğiniz kodu siteye ekledim.Bakalım görecekmi.Teşekkürler.


13 Nisan 2014, 15:49
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Yanılıyorsunuz. Blok gösterim seçeneklerinden heryerde gösterecek şekilde ayarlarsanız her tarafta sayar.


15 Nisan 2014, 12:17
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

Ne yazık ki bu şekilde de çalışmadı.


15 Nisan 2014, 13:32
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

orjinal kodu sp bloğu ekleyin ozaman.


15 Nisan 2014, 14:14
Yanıtla #6
  • *
    • İleti: 141
    • Karma: 1
    • Forumigo8navigation
    • Profili Görüntüle

orjinal kodu sp bloğu ekleyin ozaman.

Dediğiniz gibi yaptım bakalım sonuç verecekmi? Teşekkürler.