Konu: Site Görünümü Hakkında Fikir Danışmak İstiyoruz  (Okunma sayısı 1364 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

11 Nisan 2014, 22:20
  • *
    • İleti: 23
    • Karma: 0
    • Mp3 Sitemiz
    • Profili Görüntüle

Merhabalar. Yeni kuracağımız müzik sitemiz için bir hususta yardımınıza ihtiyacımız var. Resimde de gördüğünüz üzere anasayfada liste şeklinde sanatçılar kötü bir görünümde olacak. Liste çok uzun olduğu içinde baya bir kaydırma olması gerekiyor. Böyle bir site için nasıl bir mod kurmalıyım ki görünüm iyi olsun? Önerileriniz nelerdir? Şimdiden teşekkürler...



11 Nisan 2014, 22:29
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Alt bölümleri açılır menü yapabilirsiniz: Childboards as Dropdown
Kurunca admin panelden ayarlarını yapınız.


11 Nisan 2014, 23:31
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 23
    • Karma: 0
    • Mp3 Sitemiz
    • Profili Görüntüle

Teşekkür ederim. Kullanacağım tema için paket kurulumda boardindex ve messageindex.template dosyalarında değişiklik başarısız oldu. Manuel kurmak istedim fakat bul denilen kodlar dosyaların içerisinde yok. Bu değişiklikleri nasıl yapabilirim? Kendi temamın dosyaları ektedir.

Themes/default/BoardIndex.template.php Bul;

Kod: [Seç]
echo '
<tr id="board_', $board['id'], '_children">
<td colspan="3" class="children windowbg">
<strong>', $txt['parent_boards'], '</strong>: ', implode(', ', $children), '
</td>
</tr>';

Değiştir;

Kod: [Seç]
//-- Labradoodle-360; Childboards as Dropdown
global $modSettings;
if (!empty($modSettings['lab360_childboard_dropdown']) && (isset($modSettings['lab360_childboard_limit']) && ($modSettings['lab360_childboard_limit'] == 0 || count(array_keys($board['children'])) > $modSettings['lab360_childboard_limit']) || !isset($modSettings['lab360_childboard_limit'])))
{
unset($children);
echo '
<tr id="board_', $board['id'], '_children">
<td colspan="3" class="children windowbg">
<form action="', $scripturl, '?" method="get">
<strong>', $txt['parent_boards'], ':</strong>&nbsp;
<select name="board" id="board" onchange="javascript:jsRedirect(this);">
<option value="">', $txt['lab360_cad']['select_child'], '</option>
<optgroup label="', $txt['lab360_cad']['board_children'], ':">';
foreach ($board['children'] as $key => $value)
{
echo '<option value="', $key, '">', $value['name'], $value['new'] ? '&#42;' : '', '</option>';
}
echo '</optgroup>
</select>
<noscript>
<input type="submit" value="', $txt['lab360_cad']['go'], '" class="button_submit" />
</noscript>
</form>
</td>
</tr>
';
}
else
{
echo '
<tr id="board_', $board['id'], '_children">
<td colspan="3" class="children windowbg">
<strong>', $txt['parent_boards'], ':</strong> ', implode(', ', $children), '
</td>
</tr>
';
}
// End Labradoodle-360; Childboards as Dropdown --//

Themes/default/MessageIndex.template.php bul;

Kod: [Seç]
echo '
<tr id="board_', $board['id'], '_children"><td colspan="3" class="children windowbg"><strong>', $txt['parent_boards'], '</strong>: ', implode(', ', $children), '</td></tr>';

Değiştir;

Kod: [Seç]
//-- Labradoodle-360; Childboards as Dropdown
global $modSettings;
if (!empty($modSettings['lab360_childboard_dropdown']) && (isset($modSettings['lab360_childboard_limit']) && ($modSettings['lab360_childboard_limit'] == 0 || count(array_keys($board['children'])) > $modSettings['lab360_childboard_limit']) || !isset($modSettings['lab360_childboard_limit'])))
{
unset($children);
echo '
<tr id="board_', $board['id'], '_children">
<td colspan="3" class="children windowbg">
<form action="', $scripturl, '?" method="get">
<strong>', $txt['parent_boards'], ':</strong>&nbsp;
<select name="board" id="board" onchange="javascript:jsRedirect(this);">
<option value="">', $txt['lab360_cad']['select_child'], '</option>
<optgroup label="', $txt['lab360_cad']['board_children'], ':">';
foreach ($board['children'] as $key => $value)
{
echo '<option value="', $key, '">', $value['name'], $value['new'] ? '&#42;' : '', '</option>';
}
echo '</optgroup>
</select>
<noscript>
<input type="submit" value="', $txt['lab360_cad']['go'], '" class="button_submit" />
</noscript>
</form>
</td>
</tr>
';
}
else
{
echo '
<tr id="board_', $board['id'], '_children">
<td colspan="3" class="children windowbg">
<strong>', $txt['parent_boards'], ':</strong> ', implode(', ', $children), '
</td>
</tr>
';
}
// End Labradoodle-360; Childboards as Dropdown --//



11 Nisan 2014, 23:42
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

kullandığınız temanın boardindex.template dosyasını silin defaulttan çeker. default temaya uygulayın.
ya da bulunması istenilen kodları bütün halde değil de parça parça arayıp manuel editleyin.


12 Nisan 2014, 00:05
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 23
    • Karma: 0
    • Mp3 Sitemiz
    • Profili Görüntüle

Peki default dosyalarıyla değiştirirsem kullandığım temanın görünümünde değişiklik olmaz mı?


12 Nisan 2014, 00:13
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Kaybedecek bir şeyiniz var mı? Yedeğini alıp deneyip tecrübe edin.


12 Nisan 2014, 21:54
Yanıtla #6
  • *
    • İleti: 23
    • Karma: 0
    • Mp3 Sitemiz
    • Profili Görüntüle

Peki sizin sitenizdeki gibi görünümünü nasıl ayarlayabilirim? Kutucuğu biraz daha uzatıp, rengini değiştirmek ve kutucuk içerisinde başta yazan "select a childboard" yazısını değiştirmek gibi? İlginiz için teşekkürler.



12 Nisan 2014, 22:02
Yanıtla #7
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle


12 Nisan 2014, 22:11
Yanıtla #8
  • *
    • İleti: 23
    • Karma: 0
    • Mp3 Sitemiz
    • Profili Görüntüle


12 Nisan 2014, 22:19
Yanıtla #9
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Renk değiştirmek için index.css dosyanızdaki şu kodlarda editleme yapmalısınız
input, button, select, textarea
Kod: [Seç]
{
    font: 95%/115% verdana,Helvetica,sans-serif;
    color: #000;
    background: none repeat scroll 0% 0% #FFF;
    border: 1px solid #7F9DB9;
    padding: 2px;
}

Uzatmak ve yazıyı değiştirmek için
Themes/default/languages/cad_language/main.english.php
Bul:
Kod: [Seç]
global $modSettings;
$txt['lab360_cad'] = array(
    'select_child' => 'Select a Childboard',
    'board_children' => 'Board Children',
    'go' => 'Go!',
    'childboard_limit_desc' => '0 = All Boards'
);

Değiştir:
Kod: [Seç]
global $modSettings;
$txt['lab360_cad'] = array(
  'select_child' => 'Bölüm seçiniz&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;',
    'board_children' => 'Alt bölümler',
    'go' => 'Go!',
    'childboard_limit_desc' => '0 = All Boards'
);