Konu: Temaya çerçeve eklemek  (Okunma sayısı 712 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

27 Mart 2014, 11:56
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

Adk_ClearSky2 temasına çerçeve eklemek istiyorum ve buna headerdaki logomu 947 * 140 ölçüsündeki logomu oturtayım istiyorum ama çerçeve olmadığı için oturmadı. index dosyamda baya bir eklenti var ben orjinal dosya ekleyeyim bakabilirmisiniz. birde sayfa değiştikçe logo değişsin istiyorum.





27 Mart 2014, 12:35
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Çerçeve nereye eklenecek ekran görüntüsü alıp paintte çizin. Müsait vaktimde yapmaya çalışırım.


27 Mart 2014, 12:45
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

şimdi kenarlar boş duruyor gibi bende çerçeve yaparsam uygun bir görüntü elde ederim düşüncesindeyim.

iki kenara yani



27 Mart 2014, 14:41
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

(Üzgünüm. Galeriyi görme yetkiniz yok)
Yukarıdaki resimdeki gibi olması için:
index.css
Bul:
Kod: [Seç]
div#wrapper
{
margin: 0 auto;
min-width: 780px;
max-width: 2300px;
}

Değiştir:
Kod: [Seç]
div#wrapper
{
margin: 0 auto;
min-width: 780px;
max-width: 2300px;
border:#183f69 double 5px;
border-top-left-radius:75px;
border-top-right-radius:0;
border-bottom-left-radius:0;
border-bottom-right-radius:39px;box-shadow:0 0 10px #000;
margin-top: 20px;
margin-bottom: 20px;
}

Eğer portal kullanıyorsanız portal kodlaması sayfa altını bozmaktadır bu nedenle coprightsini kaldırın ve portal coprightsini index.templateye ekleyin.
Subs-Portal.php
Bul ve sil:
Kod: [Seç]
function sp_query_string($tourniquet)
{
global $sportal_version, $context, $modSettings;

$fix = str_replace('{version}', $sportal_version, '<a href="http://www.simpleportal.net/" target="_blank" class="new_win">SimplePortal {version} &copy; 2008-2012, SimplePortal</a>');

if ((SMF == 'SSI' && empty($context['standalone'])) || empty($context['template_layers']) || WIRELESS || empty($modSettings['sp_portal_mode']) || strpos($tourniquet, $fix) !== false)
return $tourniquet;

$finds = array(
', Simple Machines LLC</a>',
', <a href="http://www.simplemachines.org" title="Simple Machines" target="_blank" class="new_win">Simple Machines</a>',
'class="copywrite"',
'class="copyright"',
);
$replaces = array(
', Simple Machines LLC</a><br />' . $fix,
', <a href="http://www.simplemachines.org" title="Simple Machines" target="_blank" class="new_win">Simple Machines</a><br />' . $fix,
'class="copywrite" style="line-height: 1em;"',
'class="copyright" style="line-height: 1.5em;"',
);

$tourniquet = str_replace($finds, $replaces, $tourniquet);

if (strpos($tourniquet, $fix) === false)
{
$fix = '<div style="text-align: center; width: 100%; font-size: x-small; margin-bottom: 5px;">' . $fix . '</div></body></html>';
$tourniquet = preg_replace('~</body>\s*</html>~', $fix, $tourniquet);
}

return $tourniquet;
}


index.template.php
Bul:
Kod: [Seç]
<li class="copyright">', theme_copyright(), '</li>
Değiştir:
Kod: [Seç]
<li class="copyright">', theme_copyright(), ' | <a target="_blank" href="http://www.simpleportal.net/" title="none">SimplePortal © 2008-2013, SimplePortal</a></li>
Geçici demo: http://spinabifidaturkey.com/demo/index.php?action=forum

Daha fazlası için yaptığım anlatımdaki kodlamaları zevkinize göre değiştirin.

« Son Düzenleme: 27 Mart 2014, 14:52 Gönderen: bolubeyi »

27 Mart 2014, 15:54
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

Eline sağlık abi Allah razı olsun forum sayenizde bir şeye benzedi :-)

Yanlız sol üst köşe de çerçeve üstüne resim geliyor ama oda header arka plan heralde. ona başka bir resim mi atmam lazım acaba...


27 Mart 2014, 16:03
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

anlamadım ne dediğinizi sitenize koyun temayı resim ekleyin görelim.


27 Mart 2014, 16:12
Yanıtla #6
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

Resim olarak koydum abi.



27 Mart 2014, 16:14
Yanıtla #7
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Kod: [Seç]
border-top-left-radius:75px;buradaki 75 i 0 yapıp deneyin.
ya da resimi biraz daha sağ tarafa alın
sitende bu tema yok. benden bu kadar.

« Son Düzenleme: 27 Mart 2014, 16:15 Gönderen: bolubeyi »

27 Mart 2014, 16:22
Yanıtla #8
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

Evet bu şekilde düz oldu :-) temayı aktif etmemiştim henüz profilden kullanıyordum hazır olmayınca aktif etmedim o yüzden şimdi aktif durumdadır... Olsun bu şekilde de oldu.