Konu: Menüye arka plan eklemek  (Okunma sayısı 1365 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

26 Mayıs 2013, 14:37
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Sıfır default temaya göre anlatıyorum:

Ekran görüntüsü:


index.template.php
Bul:
Kod: [Seç]
   template_menu();

   echo '

Değiştir:
Kod: [Seç]
      echo '<div class="main_menu">';   template_menu(); echo '</div>
index.css
Bul:
Kod: [Seç]
.dropmenu a
{
   display: block;
   color: #000;
   text-decoration: none;
}

Değiştir:
Kod: [Seç]
.dropmenu a
{
   display: block;
   color: #ffffff;
   text-decoration: none;
}

Bul:
Kod: [Seç]
#main_menu
{
   padding: 0 0.5em;
   float: left;
   margin: 0;
   width: 98%;
}

Değiştir:
Kod: [Seç]
#main_menu
{
   padding-top:5px;
   padding-left:5px;   
   float: left;
   margin: 0;
   background: url(../images/menu-arka.png)repeat-x;
   height: 31px;
   width: 100%;
   font-weight: bold;
   color: #ffffff;
}

Ekteki resimi de temanızın images klasörüne atın.

Demo için tıklayın.


02 Nisan 2014, 11:13
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

ben bu modu yaptım ama ben daha önce kurduğum

6 Custom buttons / tabs with Sub Menus (4)

menu var onuda kullanıyorum o yüzden alt menuler de ve yönetim menusu üstüne gelmeyince arka plan gözükmüyor onun için nasıl bir yöntem yapabilirim acaba..



02 Nisan 2014, 12:40
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 331
    • Karma: 17
    • haksever,huutheme
    • haksever
    • Profili Görüntüle

.dropmenu ul li a {color:#000;} bunu ekleyin.Tamamdır.K.gelsin.

Admin kısmı içinde bu index.template.php de menuye arkaplan attınız onu function template_menu()  içinde yapın.


02 Nisan 2014, 17:04
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

.dropmenu ul li a {color:#000;} bunu ekleyin.Tamamdır.K.gelsin.

Admin kısmı içinde bu index.template.php de menuye arkaplan attınız onu function template_menu()  içinde yapın.

tam olarak anlayamadım nereye eklemem lazım kodu nasıl yapacağım ?


02 Nisan 2014, 18:52
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 331
    • Karma: 17
    • haksever,huutheme
    • haksever
    • Profili Görüntüle

kusura bakma . 
Kod: [Seç]
.dropmenu ul li a {color:#000;} index.css ekle. bu kodu
Kod: [Seç]
echo '<div class="main_menu">';   template_menu(); echo '</div> böyle yaptınya onu direk
Kod: [Seç]
function template_menu()
{
global $context, $settings, $options, $scripturl, $txt;

sonra kullan.eğer olmazsa index.template.php ekte verirsen bakalım.


03 Nisan 2014, 09:07
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 273
    • Karma: 1
    • Diyabeturkey
    • Profili Görüntüle

Eyvallah cemoo ustam menu hallettim ama admin panel dekiler olmadı.. oda çok önemli değil nasıl olsa ben giriyorum :-)