Konu: Yeni Arama Kutusu  (Okunma sayısı 2220 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

15 Şubat 2013, 09:58
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

smfnin site içi araması googlenin site içi aramaları kadar sağlıklı sonuçlar üretmediği için ihtiyaca binaen bu modifikasyonu hazırladım.

Anlatım sıfır default temaya göre olup, editli temalarda ve diğer temalarda anlatım değişiklik arz edebilir.



Manuel kurulum:
Index.template.php
Bul:
Kod: [Seç]
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="" class="input_text" />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';

Değiştir:
Kod: [Seç]
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="" class="input_text" />
&nbsp;
<select name="custom">
                        <option value="Google">' . $txt['CustomSearch_Google'] . '&nbsp;</option>
<option value="SMF">' . $txt['CustomSearch_SMF'] . '</option>
<option value="google-aramasi">' . $txt['google-aramasi'] . '</option>
</select>&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';

Search.php
Bul:
Kod: [Seç]
// Gather the results and show them.
function PlushSearch2()
{
global $scripturl, $modSettings, $sourcedir, $txt, $db_connection;
global $user_info, $context, $options, $messages_request, $boards_can;
global $excludedWords, $participants, $smcFunc, $search_versions, $searchAPI;

Değiştir:
Kod: [Seç]
// Gather the results and show them.
function PlushSearch2()
{
global $boardurl, $scripturl, $modSettings, $sourcedir, $txt, $db_connection;
global $user_info, $context, $options, $messages_request, $boards_can;
global $excludedWords, $participants, $smcFunc, $search_versions, $searchAPI;

if(!empty($_POST['custom'])){
switch ($_POST['custom']){
case 'Google' : header('Location: http://www.google.com/search?q=' . urlencode($_POST['search']) . '+site:' . $boardurl . '/');
break;
case 'google-aramasi' : header('Location: http://www.google.com/search?q=' . urlencode($_POST['search']) . '/');
break;
}
}

index.turkish.php
En alta ekle:
Kod: [Seç]
$txt['CustomSearch_Google'] = 'Site içi google araması';
$txt['CustomSearch_SMF'] = 'Site içi araması';
$txt['google-aramasi'] = 'Google araması';

« Son Düzenleme: 22 Eylül 2016, 21:17 Gönderen: admin »

24 Kasım 2013, 13:00
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 45
    • Karma: 0
    • Torrent Oyun İndir
    • Profili Görüntüle

Bende böyle gözüktü sebebi ne olabilir acaba ?


24 Kasım 2013, 15:21
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Anlatım sıfır default temaya göre olduğu için diğer temalarda farklı görüntülenmesi olağandır. Anlatımı harfiyen uygulamanıza rağmen farklı bir görüntü elde etti iseniz sizin temanız için daha farklı bir kodlama gerekecektir.


26 Kasım 2013, 23:59
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 45
    • Karma: 0
    • Torrent Oyun İndir
    • Profili Görüntüle

Anlatım sıfır default temaya göre olduğu için diğer temalarda farklı görüntülenmesi olağandır. Anlatımı harfiyen uygulamanıza rağmen farklı bir görüntü elde etti iseniz sizin temanız için daha farklı bir kodlama gerekecektir.

Ne yapmam gerekiyor bu durumda peki ?


28 Kasım 2013, 06:52
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Modu temanıza uyarlamanız gerekir. index.template.php ve index.css dosyasındaki kodlamalar daha farklı olacaktır.


11 Mart 2014, 04:49
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 60
    • Karma: 0
    • http://www.analizbet.com/forum
    • Profili Görüntüle

Peki ustad ben arama bölümünün hiç olmamasını istiyorum nasıl kaldırabılırım o bölümü ara butonu vs orda olmasın ıstıyorum. yardımlar ıcın tesekkurler.


11 Mart 2014, 07:05
Yanıtla #6
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Kullandığınız temaya ait index.template.php dosyasınızı ekleyin bakalım.


12 Mart 2014, 10:47
Yanıtla #7
  • *
    • İleti: 60
    • Karma: 0
    • http://www.analizbet.com/forum
    • Profili Görüntüle

default temaya görede tarif edersen ben bulurum yine ama yinede tşk ederim iki temam var ikisinide yükleyim ben


12 Mart 2014, 15:14
Yanıtla #8
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

ilk verdiğiniz dosyadan şu kodları silip deneyin.
Kod: [Seç]
<div id="searchfield">
<form action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '" style="margin: 0;">
<a href="', $scripturl, '?action=search;advanced"><img src="'.$settings['images_url'].'/filter.gif" align="middle" style="margin: 0 1ex;" alt="" /></a>
<input class="biginput" type="text" name="search" value="', $txt['search'], '..." onfocus="this.value = \'\';" onblur="if(this.value==\'\') this.value=\'', $txt['search'], '...\';" style="width: 170px;" /> ';

// Search within current topic?
if (!empty($context['current_topic']))
echo '
<input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />';

// If we're on a certain board, limit it to this board ;).
elseif (!empty($context['current_board']))
echo '
<input type="hidden" name="brd[', $context['current_board'], ']" value="', $context['current_board'], '" />';

echo '
</form><br />
</div>

İkinci dosyada ise şunları silip deneyin.
Kod: [Seç]
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="" class="input_text" />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';

// Search within current topic?
if (!empty($context['current_topic']))
echo '
<input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />';
// If we're on a certain board, limit it to this board ;).
elseif (!empty($context['current_board']))
echo '
<input type="hidden" name="brd[', $context['current_board'], ']" value="', $context['current_board'], '" />';

echo '</form>


12 Mart 2014, 16:37
Yanıtla #9
  • *
    • İleti: 60
    • Karma: 0
    • http://www.analizbet.com/forum
    • Profili Görüntüle

Eline sağlık patron istediğim oldu çok çok tşk ederim. fazla olucak ama kolay bişeyse eğer bu kaldırdığımız bölgede haberler çıkıyor onuda kaldırma şansımız varmı çünkü anasayfada gösteriyorum zaten birde o bölgede büyük çıkıyor haber aynı seyler yazıyor haberleri kaldırabilirsek çok güzel olucak. şimdiden tşk ederim. default tema için versen yeterli diğerinde yok zaten böyle birşey.