Konu: Menü Kısmına Arama Kutucuğu Nasıl Eklenir?  (Okunma sayısı 926 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

25 Aralık 2014, 13:20
  • *
    • İleti: 14
    • Karma: 1
    • Mazda Garaj
    • Profili Görüntüle

Merhaba resimdeki gösterdiğim yere google site içi arama kutucuğu nasıl ekleyebilirim veya sitenin kendi arama kutusunu.


25 Aralık 2014, 14:13
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

temanızı bir yere upload edin bakalım.


25 Aralık 2014, 14:23
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 14
    • Karma: 1
    • Mazda Garaj
    • Profili Görüntüle


25 Aralık 2014, 15:00
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Temanızın index.template.php dosyasında
Bul:
Kod: [Seç]
',template_menu(),'Değiştir:
Kod: [Seç]
<div class="arama">
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="" class="input_text" />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';

// Search within current topic?
if (!empty($context['current_topic']))
echo '
<input type="hidden" name="topic" value="', $context['current_topic'], '" />';
// If we're on a certain board, limit it to this board ;).
elseif (!empty($context['current_board']))
echo '
<input type="hidden" name="brd[', $context['current_board'], ']" value="', $context['current_board'], '" />';

echo '</form></div>
',template_menu(),'

temanızın index.css dosyasına en alta ekleyin.
Kod: [Seç]
.arama
{
float: right;
font-size: 11px;
color: #FFF;
padding-top: 5px;
padding-right: 5px;
text-align: right;
}

Demo: Benim Topluluğum - Anasayfa

Temanızı upload etmenizi istemiştim. Ham temayı göndermişsiniz. Anlatım editli temada değişiklik arz edebilir. Demo sitedeki görüntü ile birebir aynı olmayabilir.


25 Aralık 2014, 15:03
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 14
    • Karma: 1
    • Mazda Garaj
    • Profili Görüntüle

Hocam süpersiniz tek kelimeyle :)
Temaya hakimim bir çok yeri ben editledim sorun olmaz diye düşünüyorum. En kısa zamanda deniyorum  :)


25 Aralık 2014, 15:23
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 14
    • Karma: 1
    • Mazda Garaj
    • Profili Görüntüle

Teşekkür ederim hocam süper oldu. Kutucuğun içine "Site içi arama" nasıl yazabiliriz mümkünmüdür?
Tema yapımcısı bile olmaz sorun çıkarır demişti siz 2 dk halletiniz valla helal olsun. Gerçekten bilgili bir insansınız :)

Mazda Garaj - Mazda Severlerin Dayan??ma Noktas?

« Son Düzenleme: 25 Aralık 2014, 15:25 Gönderen: Oğuzhan »

25 Aralık 2014, 15:52
Yanıtla #6
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

index.template.php dosyasında
Bul:
Kod: [Seç]
<div class="arama">
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="" class="input_text" />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';
Değiştir:
Kod: [Seç]
<div class="arama">
<form id="search_form" action="', $scripturl, '?action=search2" method="post" accept-charset="', $context['character_set'], '">
<input type="text" name="search" value="', $txt['arama'], '" class="input_text" onfocus="if(this.beenchanged!=true){ this.value = \'\'}"   onblur="if(this.beenchanged!=true) { this.value=\'', $txt['arama'], '\' }"  onchange="this.beenchanged = true;"  />&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="', $txt['search'], '" class="button_submit" />
<input type="hidden" name="advanced" value="0" />';

index.turkish.php
Bul:
Kod: [Seç]
?>Üstüne ekle:
Kod: [Seç]
$txt['arama'] = 'Site içi arama';
Sitenize de baya özenmişsiniz güzel. Tebrik ederim.


25 Aralık 2014, 15:59
Yanıtla #7
  • *
    • İleti: 14
    • Karma: 1
    • Mazda Garaj
    • Profili Görüntüle

Şimdi daha güzel oldu hocam elinize sağlık :)


27 Aralık 2014, 19:42
Yanıtla #8
  • *
    • İleti: 10
    • Karma: 0
    • Coğrafya Eğitim Alanı
    • Profili Görüntüle

Hocam bunu 2.0.9 default temaya nasıl yaparız.2


27 Aralık 2014, 20:08
Yanıtla #9
  • *
    • İleti: 2019
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle