Konu: Modifications.turkish.php dosyasında karakter sorunu  (Okunma sayısı 606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

23 Temmuz 2014, 06:49
  • *
    • İleti: 26
    • Karma: 0
    • Sihir Bakanligi
    • Profili Görüntüle

Merhabalar,

Yeni forum kurdum. Sürümü 2.0.8.

Türkçe kurulumunu da yaptım fakat sitemde Modifications.turkish.php dosyasına eklediğim "ş" "ı" gibi harfler yerine "ş" gibi ifadeler çıkıyor.

Araştırdım, sıfırdan bir Modifications.turkish.php dosyası indirin düzenleyin ve sitenize atın diye. Onu da denedim halen aynı.

Şöyle bir şey olmuştu. İlk kurulumu yaptığım zaman dil dosyalarını attım sonrasında Diller'e tıkladım. Türkçeyi göremeyince yüklenmediğini düşündüm ve Dil Ekle bölümüne "turkish" yazdım. Sonrasında dalgınlığıma gelerek utf8 turkish'i kurdum. Yanlış kurduğumu fark ettim tekrardan dil ekle bölümünden utf8 olmayanı kurdum ve onu seçtim. Ayarlardan seçmek tamamen aklımdan çıkmış.

Ondan sonra sorunum başladı, şimdi diller bölümündeki ingilizce dışında her şeyi temizledim. FTP deki utf8 dosyalarını da temizledim. Yeniden dil dosyalarını attım fakat aynı. Ben en baş yaptığım hatadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum fakat nasıl çözeceğimi bilemedim.

En sonunda sizlerden destek almaya karar verdim. Yardımlarınızı bekliyorum.


23 Temmuz 2014, 06:53
Yanıtla #1
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

forumu turkish-utf8 olarak kurmuşsanız dil dosyaları da utf8 olmalı.
utf8 kullananlar modifikasyon kurulumlarında sıkıntı yaşarlar.
En baştan turkish kurmalıydınız turkish-utf8 değil.


23 Temmuz 2014, 06:55
Yanıtla #2
  • *
    • İleti: 26
    • Karma: 0
    • Sihir Bakanligi
    • Profili Görüntüle

Evet hocam maalesef öyle bir hata oldu fakat sildim utf8'i panelden ve ftp'lerinden dosyalarını.

Bu bir çözüm değil midir? Değilse nasıl çözüm yolu vardır hocam?


23 Temmuz 2014, 06:55
Yanıtla #3
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle


23 Temmuz 2014, 07:00
Yanıtla #4
  • *
    • İleti: 26
    • Karma: 0
    • Sihir Bakanligi
    • Profili Görüntüle

Şu an Modifications.turkish.php dosyasına Türkçe karakter yazarken tam tersi işlem uygulamak zorunda kalıyorum bir çeviri sitesi sayesinde.

Mesela; "Yaş" yerine "Yaş" yazınca Türkçe karakterli bir şekilde görünüyor. Fakat ilerde sıkıntı yaratır diye utf8'i kaldırmak istedim hocam.

Kimileri tamamen forumu tekrar kurarsanız düzelir kimileri ise ayarlari_onar.php'yi çalıştırıp forum dilini tekrardan seçin gibi şeyler söylemişler. Sizlerden destek almadan pek güvenemedim o yazılanlara.


23 Temmuz 2014, 07:01
Yanıtla #5
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

utf8 olarak devam etmelisiniz. konular üyeler veritabanı herşeyi silecekseniz yeni kurulumda utf8 kullanmayın.


23 Temmuz 2014, 07:09
Yanıtla #6
  • *
    • İleti: 26
    • Karma: 0
    • Sihir Bakanligi
    • Profili Görüntüle

Anladım hocam. Aslında direk kurulum başında utf8 değildi. Forumu kurdum temamı ayarladım sonrasında Yapılandırma > Diller > Dil Ekle bölümünden utf8 ekleyerek kaydettim. Sonrasında sildim. Demek ki yine de buna göre dosyalar şekillendi.

Forumu silip yeniden kurmak sıkıntı yaratacağı için devam etmem daha mantıklı şu an.


23 Temmuz 2014, 07:13
Yanıtla #7
  • *
    • İleti: 2018
    • Karma: 41
    • Spina Bifida
    • Profili Görüntüle

Tekrar forum kurarsanız kurmadan önce türkçe dil dosyalarını ftpye atın. Ondan sonra kurun. Sorun yaşamazsınız.


23 Temmuz 2014, 07:48
Yanıtla #8
  • *
    • İleti: 26
    • Karma: 0
    • Sihir Bakanligi
    • Profili Görüntüle

Olayın ilginç tarafı onu yapmıştım yani Türkçe dil dosyalarını kurulumdan önce gerekli klasörlere attım. Sonrasında kurulumu yaptım. Forum İngilizce idi. Diller bölümünden yapacağım diye girdim dalgınlığıma geldi Diiler yerindeki Ayarlardan Türkçeyi seçeceğime Dil Ekle yapıp her iki Türkçe dosyasını kurdum ve birbirlerine girdi demek ki.

Hızlı yardımınız için teşekkür ederim hocam.


23 Temmuz 2014, 22:40
Yanıtla #9
  • *
    • İleti: 95
    • Karma: 2
    • Flatcast Destek Türkce Destek Sitesi
    • Profili Görüntüle

dil dosyalarının bulundugu dizine gir sil sifirdan yüklersen sorun cözülür  hocamın dediği gibi sonra  ftp  direk dil dosyalarını at ondan sonra  veritabani bilgilerini gir yoksa orjınal dili ingilizce gözükür türkce karekter sorunu verir